Telehelp támogatás a következő termékekre:
A300, A301, A9, AC6, AC9, AC15, AC18, AP4, AP5, F3, F300, FH456, N3, N301, P1000KIT, U1, W308R, W311M, W311MA, W311MI, W311U+, W316R, 3G185

W302R router beállítása

W302R - Hogyan állítsuk be a vezeték nélküli routert?

Megjegyzés: Kérjük, csatlakoztassa a modemet közvetlenül a számítógéphez és ellenőrizze, hogy kap-e vonalat. Ha nem, kérjük, forduljon az internet szolgáltatójához a probléma megoldásához. Ha kap akkor kövesse a következő lépéseket.

I. Fizikai kapcsolatok

1.  Az Ethernet kábellel kösse össze a modemet és a kék WAN porton keresztül a vezeték nélküli routert.

2. Fogjon egy másik Ethernet kábelt és csatlakoztassa a gépét a vezeték nélküli router egyik sárga LAN portjához.

3. Kérjük, ellenőrizze a ledeket a routeren. Bizonyosodjon meg róla, hogy a SYS jelzésű led villog, WLAN jelzésű led villog vagy világít, az egyik LAN jelzésű led (1, 2, 3, 4,) világít és a WAN jelzésű led villog vagy világít.

 

II. Jelentkezzen be a router kezelőfelületére:

1.  Nyissa meg a web böngészőjét (IE, Firefox, Safari stb.) keresse meg a címsort és üsse be a következőt http://192.168.0.1 és nyomja meg az entert. 


(A címsor általában a legfelső sorban található miután megnyitja a böngészőjét.)

2. A következő felületet kell látnia, gyári felhasználó névvel és jelszóval. (Jelszó: admin)

3. A alábbi weblapot fogja látni. A beállítás varázsló üdvözli önt. 
Kérjük kattintson a „next” gombra, majd 6 opciót fog találni, ami az ön internet csatlakozására utal. Ha nem tudja, hogy melyiket kellene választania, kérjük egyeztessen az internetszolgáltatójával, ők segíteni fognak befejezni ezt a részt. A végén nyomja meg az „apply” gombot. 

III. Kérjük, kattintson a „System status” menübe a bal oldalon és ellenőrizze a csatlakozása státuszát.  Ha azt mutatja, hogy „connected” akkor használhatja az internetet, ebben az esetben azonnal a IV. pontra léphet.

Ha a „connection status” „disconnected” kérjük, ellenőrizze, hogy a modem helyesen van-e csatlakoztatva a routerhez a kábellel.  

Ha a „connection status” azt mutatja hogy „connecting” próbálja meg a következőket annak érdekében, hogy be tudja állítani a routerét.

1.  A böngészőjében frissítse az oldalt, majd ellenőrizze a „system status”-t, itt nézze meg a „connection status”-t és a „WAN IP”-t. Ha a „connection status” azt mutatja, hogy „connected” és a „WAN IP” 0.0.0.0 akkor tudja használni az internetet.  Ha továbbra sem akkor próbálja meg a következő lépést.

2. Klikkeljen az „Advanced Settings – MAC Clone”-ra majd klikk „Clone Mac Address” és klikk „Apply” hogy elmentse a beállításokat. Ezután menjen vissza a „System status” oldalra és frissítse az oldalt és ellenőrizze a „connection status”-t és a „WAN IP”-t újra. 

Ha továbbra is „connecting” kérjük lépjen tovább.

3. Ha továbbra is „connecting” és a „WAN IP” 0.0.0.0 kapcsolja ki a modemet és a Tenda routert is majd kapcsolja be őket, ha a „connection status” továbbra is azt mutatja, hogy „connecting” és  kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot a hozzászólásoknál.

 

IV. A vezeték nélküli kapcsolatok beállítása

1. Kérjük, kattintson a „WLAN settings” majd a „Basic settings” menüre, hogy beállítsa az ön vezeték nélküli hálózatának nevét és változtassa meg az SSID-t „tenda123”-ra és válassza ki a 6-os csatornát, majd kattintson az „Apply” gombra hogy elmentse a beállításokat.  
2. Kattintson a „WLAN settings” majd a „Security Settings”-re, hogy beállítsa a hálózat jelszavát. Itt kérjük válassza a „WPA-Personal”-t a „Security Mode”-nál  és az „AES”-t a „WPA Algorithms”-nél. A „Pass Phrase”-nél írja be az ön jelszavát, aminek legkevesebb 8 karaktert kell tartalmaznia, majd kattintson az „Apply” gombra a mentéshez. 
V. Használja WI-FI eszközét, hogy megtalálja a Tenda vezeték nélküli jelét (pl: tenda123) majd adja meg a vezeték nélküli kapcsolat jelszavát és már csatlakozott is az internethez.    

További terméktámogatás a termékhez

  • W302R vezeték nélküli hálózat jelszó megadása